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CHAPTER S-18.2 REG 1
The Saskatchewan Gaming Corporation Act

Title
1  These regulations may be cited as The Saskatchewan Gaming Corporation 
(Appointment of Members) Regulations.

Interpretation
2  In these regulations, “Act” means The Lotteries and Gaming Saskatchewan 
Corporation Act.

25 Nov 94 cS-18.2 Reg 1 s2; 22 Dec 2023 SR 
132/2023 s3.

Appointment of members nominated by F.S.I.N.
3(1)  For the purposes of subsection  2‑12(4) of the Act, “nominated by the 
Federation of Sovereign Indigenous Nations” means, if the Chiefs’ Legislative 
Assembly is not in session or is adjourned when an appointment pursuant to that 
subsection is to be made, nominated by the Chief of the Federation of Sovereign 
Indigenous Nations on a temporary basis until  the appointment is confirmed or 
rejected at the next session of the Chiefs’ Legislative Assembly.
(2)  For the purposes of this section, the failure by the Chiefs’ Legislative Assembly 
to confirm at its next session the appointment of a member nominated pursuant to 
subsection (1) is deemed to be a rejection of the appointment.
(3)  For the purposes of subsection 2‑12(4) of the Act and this section:

(a)  any person nominated pursuant to subsection (1) and appointed as a 
member of the corporation pursuant to subsection 2‑12(4) of the Act ceases 
to hold office if his or her appointment is rejected at the next session of the 
Chiefs’ Legislative Assembly; and
(b)  if the appointment of a person mentioned in clause (a) is rejected at the 
next session of the Chiefs’ Legislative Assembly, the rejection does not affect 
the validity of his or her initial appointment or the validity of any act or thing 
the person did or omitted to do as a member of the corporation or of any act 
or thing done or omitted to be done by the corporation while that person was 
a member, and everything done or omitted to be done by that person as a 
member or by the corporation while that person was a member is valid and 
effectual against all persons notwithstanding the rejection of the appointment.

25 Nov 94 cS-18.2 Reg 1 s3; 22 Dec 2023 SR 
132/2023 s4.


